Om mig

Mitt namn är Gunilla Wigertz och jag lever med min familj bestående av min livskamrat sedan 29 år och vår 20-årige son.

Min passion i livet är att få möta människor i meningsfulla samtal, ge livs- och relationscoaching, ge EFT-behandlingar, lära ut EFT/Tapping, samt föreläsa om inre utveckling, konfliktlösning - harmoniutveckling, parrelationer och kommunikation, bl a utifrån NVC/Nonviolent Communication.

Lite kuriosa: Jag har medverkat som relationsexpert i Sveriges ledande magasin och webbplats för träning och hälsa, Topphälsa. Jag har också varit med i Norrköpings Tidningar, Sveriges Radio P4 Östergötland och TV-programmet Lyxfällan som relationscoach, varit sommarpratare i LifeRadio Göteborg samt svarat på relationsfrågor i Expressen.

Jag är beteendevetare, men har genom hela livet fyllt på med andra kurser och utbildningar. Samtidigt har jag antingen haft anställningar, drivit eget eller både och. Nedan kan du läsa mer om vad jag har gjort, om du är intresserad:

Utbildningar/kurser
 • Diplomerad Spa för själen-arrangör, Spa för själen (2017)
 • Undertextare/översättare, SDI Media (2016)
 • Certifierad AAMET EFT Practitioner Level 2, Center för Energipsykologi (2014)
 • Instruktör/utbildare i Psykologisk Första hjälpen & Krisstöd, Röda Korset (2014)
 • Grundkurs Svenska Kyrkan, Vadstena Folkhögskola (2011)
 • Diplomerad Coach, Coachcentrum (2008)
 • Instruktör/utbildare i Första Hjälpen/Hjärt-lungräddning, Röda Korset (2008)
 • Beteendevetare, Linköpings Universitet (2000)
 • Meditations- & retreatledare, Stiftelsen Berget Rättvik (1999)
 • Färgkonsult/färgrådgivare, Colour & Harmony, Bergen, Norge (1989)
 • Journalistikkurs dagspress, Poppius Journalistskola, Stockholm (1985)
 • Certifierad massör, Axelssons Gymnastiska Institut, Stockholm (1988)
 • Grundkurs för servicepersonal inom turistnäringen, AMU, Norrköping (1984)
 • Ett års deltagande i Up With People, The University of Arizona, Tucson, USA (1983)
 • Sekreterarutbildning, AMU, Norrköping (1981)
Arbetsliv

Under 80-talet var jag en upptäcktsresande och samlade på upplevelser. Jag prövade olika jobb, gick kurser och utbildningar, reste över hela världen, flyttade än hit och än dit och jag mötte många intressanta människor.

Rinkesta SlottPå 90-talet drev jag och min sambo en kursgård, Rinkesta Slott i Södermanland. Samtidigt var vi familjehem åt barn, tonåringar och vuxna missbrukare. Utifrån dessa erfarenheter bestämde jag mig för att jobba förebyggande. Jag utbildade mig i att undervisa barn i de drog-, vålds- och mobbningsförebyggande utbildningsprogrammen Projekt Charlie, tonåringar i Tonårskraft (också kallat TAPP) och föräldrar i Positivt föräldraskap, samt utbildade lärare/ledare i samtliga program. Jag deltog också i träningar i NVC - Nonviolent Communication (på svenska kallat Giraffspråket) och det föll sig naturligt att jag utvecklade egna föredrag, kurser och utbildningar inom livskunskap, personlig utveckling, parrelationer och föräldraskap, samt inom NVC.

Efter en lång och underbar föräldraledighet och några år som föreståndare på ett behandlingshem för drog- och alkoholmissbruk på 2000-talet, utbildade jag mig både till instruktör i Första hjälpen/Hjärt-Lungräddning för Röda Korset och till coach vid en certifieringsgrundande coachutbildning. Utbildningen byggde på principer fastställda av International Coach Federation och ledde till att jag 2008 startade Relationscoachen eftersom relationer alltid har varit en röd tråd i mitt liv.

EFT-frbunds-Logga temp2

Under 2013 vidareutbildade jag mig till EFT Practitioner och 2014 fick jag min AAMET certifiering Level 2. EFT står för Emotional Freedom Techniques, också kallat Tapping, vilket är en teknik för upplösning av stress, känslomässiga låsningar, trauma, fobier och vissa fysiska problem. AAMET International ligger i England och står för Association for the Advancement of Meridian Energy Techniques, vilket är världens största yrkesförbund för EFT-utövare vilket jag tillhör. Jag är även medlem i det svenska yrkesförbundet EFT-förbundet samt är registrerad som EFT-utövare på Tapping Solution, en amerikansk sida fär EFT.

hjartan2017 utvecklade jag min coaching och EFT online. Det är så många människor som har behov av någon att tala med. Kanske bor de helt enkelt för långt bort från något terapeut, psykolog eller coach. Eller så tar det emot att gå till någon. Skälen kan vara många, men nu finns jag även internationellt och online för att vem som helst och var som helst ska få hjälp och stöd i livet och i sina relationer! Läs mer på Relationship Coaching Online.

Under 2019 har jag börjat utveckla en kursverksamhet online. Dels gratiskursen för par, Boosta Relationen, och dels den omfattande relationskursen Vilja Växa Tillsammans, en webbkurs för par inkluderande support och coaching. Fler onlinekurser är på gång. Läs mer/anmäl dig på min kurssida.

Personlig inspiration

Vill du veta mer om mina anställningar och min kompetens, så får du gärna gå in på min Linkedin-sida. Men på min väg genom livet har jag också haft lärt mig mycket och fått stor inspiration av bl a Enhet, En Kurs i Mirakler, Martinus KosmologiEdgar Cayce's skrifter, NVC och EFT. Allt detta sammantaget har givit mig en röd tråd som gör det lättare att förstå och leva i den här världen med en större känsla av trygghet, tillit och inre harmoni.

Avslutningsvis, min drivkraft är att vi tillsammans ska kunna skapa en god gemensam framtid i ett värdigt samhälle. Jag avslutar med några ord från upplysningens Immanuel Kant, ord som jag uppskattar och försöker leva efter:

"Handla alltid så att dina handlingar kan vara grunden till en allmän lag."

Gunilla Wigertz
Beteendevetare/Föreläsare/Dipl Coach enligt ICF/Cert AAMET EFT-terapeut

PS! Vill du lyssna på mitt Sommarpratarprogram i LifeRadio Göteborg - från hjärta till hjärta? Det sändes onsdagen den 2 juli 2014. Här kan du lyssna i efterhand: